29 Kasım 2014 Cumartesi

İstanbul'un İncisi Adalar İlçesi

   
İstanbul - Adalar İlçesi
      İstanbul'un incisi Adalar İlçesi Tarihi bir zenginliğe , özelliklere ve güzelliklere sahiptir. TarihPrens Adaları ismidir. Bu ismin adalara veriliş sebebi ise biraz efsanevi bir konudur. Bizans devrinin bitimine kadar olan dönemde Prenslerin , Asillerin ve hatta Kraliçelerin işledikleri bir suçtan dolayı buraya sürülerek işkence ile öldürüldükleri için buraya Prens Adaları ismi verildiği söylenmektedir.
boyunca bir çok isimle anılarak bugünlere kadar varlığını süregelen adalardan oluşur. Bu adalar Büyük Ada . Heybeli Ada , Burgaz Ada ve Kınalı Adadır. Geçmişte bir çok efsaneye konu olan adalarımız bir çokta isimle anılmışlardır. Bunlardan en dikkat çekici olan ise
   Coğrafi olarak Marmara Denizinde yer alan bu güzel adalar bir birlerine kısa mesafelerle dizilmiş adalardır. Yerli ve yabancı bir çok turist çeken bu adaların doğal güzellikleri , tarihi geçmişi ve kiliseleri görülmeye değer yerlerden sadece bir kaçıdır diyebiliriz. 
   Adalar İlçesi nüfusu kışın 14.000 kişi gibi görünen nüfus yazları günü birlik ziyaretçilerle birlikte 140.000 kişiyi bulabilmektedir. Buda orantı olarak hesaplandığında yaz nüfusu kış nüfusunu 10 katı kadar daha fazla bir oranı göstermektedir. Adalar İlçesi araç trafiğine kapalıdır. Sadece itfaiye , polis , temizlik askeri ve ambulans gibi kamu araçlarının adalarda kullanılmasına izin verilmektedir.
    Büyük Adadaki Aya Yorgi ( Dileklerin Gerçekleştiği Kilise ) kilisesi çok eski olmasına rağmen dini kökeninden dolayı sürekli gündemde kalan bir yapıdır. Biraz yorucu bir yolculukla ulaşılabilen bu yapı yorgunluğunuzu unutturacak kadar güzel ve akılda kalıcı bir etkiye sahiptir.


   İstanbul Kent Rehberi ile İstanbul hakkında merak ettiğiniz ve ihtiyaç duyduğunuz tüm bilgilere ulaşabilirsiniz. Sizde İstanbul Şehir Rehberi ihtiyaçlarınızda bizi ziyaret edin . Bilmek istediğiniz herşeyi kolay yoldan öğrenin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder