29 Kasım 2014 Cumartesi

ArnavutKöy

İstanbul - Arnavutköy İlçesi
 

Arnavutköy 1000 yılı aşkın bir tarihe sahip ve adını bu bölgede yaşan Arnavut asıllı birinden alan bir ilçemizdir. Osmanlı arşivleri incelendiğinde 19. yüz yılın ortalarından beri adı Arnavutköy olarak adlandırılmış bir yerleşim merkezidir. 1923 yılındaki Yunanistan' la yaptığımız anlaşmaya kadar çoğunlukla rumların ikamet ettiği bu ilçe 1923 te Yunanistan' ın Drama Şehrinden  gelen Türklere mekan olmuştur.
   İstanbul'un 4. büyük ilçesi olan Arnavutköy 506,52 kilo metre karelik bir yüz ölçümüne sahiptir. Eski taş ,kum ve maden ocaklarının oluşturduğu onlarca gölcüğe sahip bu ilçede üç tanede gölet vardır. Ayrıca tarım alanlarına sahip olan bir ilçemiz olan Arnavutköy ilçesinin köylerinde halen hayvancılıkta yapılmaya devam etmektedir.

   Arnavutköy Nüfusu : Yaklaşık 213.000 civarında nüfusa sahip olan bu ilçemiz sanayi alanında da başarılıdır. Belediyenin verdiği bilgilere göre yaklaşık 8000 kişiye istihdam sağlayan bir ilçemizdir. İlçenin yerleşim yapısı ise yaklaşık % 80 oranında ilçenin doğusunda oluşmuştur.
    Arnavutköy İlçesi Su havzaları olarak zengin bir yapıya sahip olan bu ilçemi İSKİ ( İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi ) tarafından korumaya alınmıştır.



İstanbul Kent Rehberi sizler için İstanbul hakkında bilmek istediğiniz herşeyi paylaşımınıza sunuyor. Sizde İstanbul Şehir rehberi ile İstanbulun bilmediğiniz yönlerini keşfedin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder